Licitatii virtuale on-line, vanzari, cumparari, comert electronic    joi, 21 iunie 2018
Acasa  |   Logare  |   Inregistreaza-te  |   Articole  |   Harta  |   Termeni si conditii  |   FAQ  |   Contact     

Avansata
Catalog

 
Intrebari frecvente


1. Introducere
2. Eşti nou pe Licitatii-Virtuale.ro?
3. Cum mă înregistrez?
4. Cum public articole pentru vânzare?
5. Ce condiţii trebuie să îndeplinească fotografiile?
6. Care sunt tipurile de licitaţii?
7. Licitaţia Standard
8. Licitaţia Instant
9. Pot să modific datele privind articolele oferite spre vânzare dupa ce
      acestea au fost publicate pe site?

10. Cum pun întrebări despre un articol publicat pe site?
11. Cum răspund la întrebările despre un articol publicat pe site?
12. Cum ţin evidenţa articolelor pe care doresc să le cumpăr?
13. Cum ţin evidenţa articolelor postate de mine pentru vânzare?
14. Cum sunt anunţat de reuşita sau eşecul unei licitaţii?
15. Cum se finalizează d.p.d.v. practic licitaţia?
16. Cum se acordă calificativele?
17. Cum se reactivează licitaţiile expirate fără succes?
18. Întrebări, neclarităţi sau sugestii?

1. Introducere

Licitatii-Virtuale.ro este un site de licitaţii online, gratuite, unde puteţi vinde sau cumpăra diferite articole.

Pentru articolele pe care doriţi să le vindeţi, puteţi:

   - face o descriere completă
   - arăta fotografiile acestora

Pentru articolele pe care doriţi să le cumpăraţi, puteţi:

   - pune întrebări vânzătorilor
   - licita pentru achiziţionarea acestora

2. Eşti nou pe Licitatii-Virtuale.ro?

În cazul în care nu sunteţi înregistrat pe site, aveţi acces la o serie limitată de facilităţi: puteţi doar să răsfoiţi Catalogul de articole şi puteţi vizualiza articolele oferite spre vânzare, fiind vizibil şi un istoric al ofertelor cumpărătorilor, precum şi întrebările şi răspunsurile referitoare la articole.

Pentru a putea beneficia de toate resursele oferite de Licitatii-Virtuale.ro, vă recomandăm să vă înregistraţi pe site. In felul acesta, puteţi accesa o serie de opţiuni rezervate numai pentru membrii înregistraţi, adica puteţi:

   - publica pe site informaţii privind produsele pe care doriţi să le vindeţi
   - pune întrebări vânzătorilor
   - licita pentru achiziţionarea produselor

3. Cum mă înregistrez?

Pentru înregistrare, daţi click pe "Înregistrează-te". Completaţi câmpurile cerute (cele marcate cu steluţă roşie sunt obligatorii). Atenţie! Furnizaţi o adresă de email validă, întrucât, pentru reuşita înregistrării d-voastră, vi se va cere sa daţi click pe un link de validare în mesajul pe care-l veţi primi de la Licitatii-virtuale.ro în urma preînregistrării.

4. Cum public articole pentru vânzare?

Pentru publicarea unui articol pentru vânzare, este obligatoriu să fiţi logat pe site. Daţi click pe Adaugă anunţ, în orice secţiune navigaţi, fiind logat.

5. Ce condiţii trebuie să îndeplinească fotografiile?

Se pot încărca pe server maxim 6 poze pentru fiecare articol postat pentru vânzare. Fiecare poză trebuie să aibă obligatoriu una din extensiile jpg, jpeg, gif sau png şi o dimensiune mai mică de 5 MB.

6. Care sunt tipurile de licitaţii?

Sunt doua tipuri: Licitaţie Standard şi Instant.

7. Licitaţia Standard

Licitaţia Standard este licitaţia clasică, în care se licitează în perioada de timp stabilită de către vânzător, pornind de la Preţul de pornire. Pasul de licitaţie minim este de 1% din Preţul de pornire, iar cel maxim este de 50%. Pe lângă Preţul de pornire, vânzătorul poate opta pentru fixarea unui Preţ rezervat, care va fi vizibil doar de către vânzător. Preţul rezervat este mai mare totdeauna decât Preţul de pornire şi nu îl poate depăşi cu mai mult de 30%. Dacă în intervalul de timp alocat licitaţiei, se licitează pentru un articol, dar Preţul licitat este mai mic decât Preţul rezervat, atunci licitaţia este considerată nereuşită. Întotdeauna numărul de articole este 1 pentru acest tip de licitaţie.

8. Licitaţia Instant

Licitaţia Instant este sinonimă cu vânzarea fără licitaţie, adică cei care doresc să cumpere o pot face la preţul stabilit de vânzator. Numarul de articole poate fi 1 sau mai mare pentru acest tip de licitaţie, singura condiţie fiind ca toate articolele să fie identice.

9. Pot să modific datele privind articolele oferite spre vânzare după ce acestea au fost publicate pe site?

Da, dar cu anumite limitari. Logaţi-va şi automat sunteţi redirectat spre "Contul meu". Daţi click pe "Produse oferite spre vânzare", apoi "Editare" si selectaţi un singur produs din cele oferite de d-voastră spre vânzare. Modificaţi câmpurile la care vă este permis accesul. Puteţi de asemeni să adăugaţi, in limita a maxim 6 poze, sa stergeţi sau să modificaţi fotografiile asociate produsului.

10. Cum pun intrebări despre un produs publicat pe site?

Alegeţi articolul respectiv de pe site şi click pentru detalii. Veţi observa un buton "Întreabă". Întrebarea d-voastră va fi vizibilă pe site la secţiunea "Mesaje" în cadrul paginii cu detalii despre articol.

11. Cum răspund la intrebările despre un articol publicat pe site?

Logaţi-vă şi automat sunteţi redirectat spre "Contul meu". Daţi click pe "Mesaje", apoi "Primite" şi selectaţi un singur mesaj din cele primite de d-voastră. Click pe "Răspunde" si scrieţi raspunsul. Acesta va fi vizibil pe site la secţiunea "Mesaje" in cadrul paginii cu detalii despre articol.

12. Cum ţin evidenţa articolelor pe care doresc să le cumpăr?

Logaţi-vă şi automat sunteţi redirectat spre "Contul meu". Daţi click pe "Ofertele mele de cumpărare" şi selectaţi un articol la care licitaţi. Veţi observa pagina cu detalii despre articolul respectiv.

13. Cum ţin evidenţa articolelor pe care doresc să le vând?

Logaţi-vă şi automat sunteţi redirectat spre "Contul meu". Daţi click pe "Produse oferite spre vânzare" şi selectaţi opţiunea dorită: "Editare", "Ştergere" sau "Reactivare". Selectaţi un articol şi efectuaţi operaţia dorită. Atenţie! Nu puteţi şterge articole la care licitaţia este in curs de desfăşurare!

14. Cum sunt anunţat de reuşita sau eşecul unei licitaţii?

În calitate de vânzător, sunteţi avertizat prin email de eşecul sau reuşita vânzării unui articol. În cazul reuşitei, datele d-voastră de contact vor fi trimise automat cumpărătorului, care la rândul lui primeşte datele d-voastră de contact.

În calitate de cumpărător, sunteţi avertizat prin email de reuşita cumpărării unui articol. Datele d-voastră de contact vor fi trimise automat vânzătorului, care la randul lui primeşte datele d-voastră de contact.

15. Cum se finalizează d.p.d.v. practic licitaţia?

Perfectarea propriu-zisă a tranzacţiei se face între vânzător şi cumpărător, după ce aceştia iau legătura unul cu altul conform datelor de contact (locaţie, număr de telefon, adresa de email) trimise prin intermediul site-ului Licitatii-Virtuale.ro în urma finalizării unei licitaţii cu succes. Aceştia stabilesc de comun acord modul de livrare a articolelor şi modul de plată.

16. Cum se acordă calificativele?

Logaţi-vă şi automat sunteţi redirectat spre "Contul meu". Daţi click pe "Notează vânzatorii" sau "Notează cumpărătorii" şi selectaţi un articol. Puteţi acum da un calificativ şi scrie un comentariu.

17. Cum se reactivează licitaţiile expirate fără succes?

Logaţi-vă şi automat sunteţi redirectat spre "Contul meu". Daţi click pe "Produse oferite spre vânzare", apoi "Reactivare" şi selectaţi un articol, după care apăsaţi butonul Reactivare!. Atenţie: nu puteţi reactiva decât câte o singură licitaţie! Alegeţi pe rând câte o singură licitaţie din cele pe care le doriţi reactivate.

18. Intrebări, neclarităţi sau sugestii?

Daţi click pe Contact.Acasa  |   Logare  |   Inregistreaza-te  |   Articole  |   Harta  |   Termeni si conditii  |   FAQ  |   Contact     

Copyright (©) licitatii-virtuale.ro. Toate drepturile rezervate.